Kokemuksia

 

Alla muutamia kokemuksia vuosien varrelta erilaisista ohjauksista, kursseista ja koulutuksista.

 

MINDFULNESS

 

Aalto-yliopiston mindfulness ja työyhteisötaidot luennolta

Kiitos tilaisuudesta; odotukseni ylittyivät. Jarko Taivasmaa osasi asiansa ja osasi myös tuoda tietonsa ymmärrettävästi ja innostavasti kuulijoille; ei ihan tavallinen taito! Läsnäoloa ja toisen ihmisen tietoista kuuntelemista tarvitaan myös työelämässä. Jokaisen aaltolaisen kannattaisi opetella mindfulnessia.

 

Odotukseni ylittyivät! Muutama yksityiskohta tai kouluttajan lausuma sai oikein pysähtymään ja miettimään omia toimintatapoja. Ja yleisesti aiheen käsittely innosti entisestään näihin itsensäjohtamistaitoihin. Monet näistä asioista olivat jollain lailla jo tiedossa, mutta esitys vakuutti ja innosti ottamaan ne parempaan hyötykäyttöön. Esiintyjällä oli hyvät vuorovaikutukselliset ja esiintymistaidot, miellyttävä tapa antaa ja jakaa yleisölle!

 

Oli hyvä, että tilaisuudessa oli sekä teoriaa että käytännön harjoituksia. Oli myös hyvä, että paljon asiaa oli saatu pakattua vain 2 tuntiin: ajankäyttö oli tehokasta. Aion itse hyödyntää mindfulness-oppeja omassa elämässäni ja työssäni, ja toivon, että tieto aiheesta leviää, ja yhä useampi kollega kiinnostuisi asiasta. Sitten työyhteisössä olisi kaikilla mukavampaa ja uskon, että tekisimme myös enemmän oikeita asioita ja vähemmän turhia/ vääriä asioita.

Päivän mindfulness-kurssi

Kiitos mindfulness kurssista, joka vastasi osaltaan odotuksiani.

Paikka oli hyvä, tilaa riittävästi ja aihe mielenkiintoinen. Opettaja oli koko persoonallaan läsnä antaen kuvan mindfulnessin hallinnasta, innostaen pyrkimään itsekin samaan. Päivä meni niin nopeasti ettei edes huomannut vaikka tauot puuttuivat lounaan jälkeen kokonaan. Niitä ei luultavasti sitten tarvittukkaan.

Olen meditoinut päivittäin 20 min ja pyrkinyt ihmisten kanssa kanssakäymisessä aktiivisesti olemaan läsnä. Luen myös ko aiheesta. Odotan oivalluksia!

 

 

CHI KUNG – KIINALAINEN VOIMISTELU

*Chi kung (qigong) on monipuolinen liikemeditaation, meditaation ja läsnäolon harjoitus. Liikemeditaatiot ovat hyvä väliaskel istumameditaation ja arjen läsnäolon välillä.

Kahden lukukauden mittainen viikkokurssi

*Välineitä stressin hallintaan ja rentoutumiseen ja mielen
hallintaan

*Lisää mielen tyyneyttä ja rauhaa

*Keinoja elämän kokonaishallintaan ja asioiden terveellisempää
suhteuttamiskykyä (mikä on tärkeää, mikä ei)

*Lisää itsensä tuntemusta, keskittymiskykyä, läsnäoloa,
kehotietoisuutta, itsevarmuutta, johtajuutta, avoimuutta, rohkeutta,
sosiaalisuutta

Nainen, key account manager, 47v. Espoo

Mies, program manager, 48v. Espoo

 

Chi kungin viikonloppukurssi Helsinki

Pidin kurssin ja opettajan suvaitsevasta, sallivasta ja tervehenkisestä suhtautumisesta ja tavasta tuoda asioita esille. Hyvällä tavalla ”länsimaistettu” silti hukkaamatta ydintä ja sielua. Sain konkreettisen liikesarjan, hyvän rungon ja ihan valtavan paljon inspiraatiota ja iloa sekä rentouden. Rakenne mielestäni hyvä – teoriaosuudet ja käytännön tekeminen tukivat toisiaan ja etenivät hyvin. Tällaisenaan minulle täydellinen. Suosittelen lämpimästi. Kiitos Jarko!

Liisa Palomäki, tuoteryhmäpäällikkö, Nelonen media, Espoo

 

 

RETRIITIT

 

Jarko on karismaattinen, hauska ja käytännönläheinen “opastaja”. Opetus ja ohjaus oli monipuolista ja sai hyviä välineitä arkeen. Tunnelma oli positiivinen ja lämmin.

Nainen, 35v. lakimies

 

Lukuisat meditaatiot, osa myös miellyttävän kestoisia, lyhyehköjä. Jarkon valloittavat pikkuluennot KE-TO, inspiroivia, nasevia.

Elina Latva-Kiskola, Mehiläinen, Espoo

 

*uusia herätteitä

*mukavia pariharjoituksia, toisen huomaaminen ja siitä muistuttaminen

*tutustuminen chi kungiin

*asiansa osaavat ja mukavat ohjaajat

*sopivasti teoriaa ja harjoituksia

Kristiina Meuronen, työterveyshoitaja, Terveystalo, Espoo

Timo Meuronen, johtaja, NSN, Espoo

 

Mikä oli hienoa?

Ryhmän hyvä yhteistoiminta ja yhteishenki

Retriittiohjelman hyvä väljyys ja eri osien sopiva rytmitys

Mindfulness ja chi kung ja Jarko – sopivan rentoa, inspiroivaa

Jan Löfstedt, ylilääkäri, Helsinki

Mitä hyvää sait?

– huh, niin paljon! Sain yhteyden itseeni, ytimeeni. Koin ihmistä suurempaa ’olemista’ ja merkityksellisyyttä. Sain vahvuutta ja herkkyyttä myös retriitin jälkeiseen eloon. Lisäksi useita isoja ja pieniä vinkkejä kehon ja mielen harjoituksiin. Koin olevani kotona. Tunne, mitä janoaa enemmän tai vähemmän aina. Kuulostaa niin kovin lattealta sanottuna. Mitkään sanat ei pysty kuvailemaan tuntoja ja yhteyttä mitä koin.

Mikä oli hienoa ja inspiroivaa?

– rauha, levollisuus, taidokkaasti laadittu ohjelma

– opettajien monipuolinen ammattitaito, lempeä ote ja kepeä mutta syvällinen ohjaus.

– Leppoisa pingottamaton yleisfiilis. Ei liian ryppyotsaista eikä minkäänlaista fanatismia.

– Mielettömän hyvä kasvisruoka. Musta oli kiva, että Jean ja Isla olivat osa porukkaa, eikä ’vain henkilökuntaa’. Tärkeää että kaikki kuuluivat samaan heimoon

Elina, asiantuntija, Lahti

 

 

WELLNESS-VIIKONLOPUT 

Rauhallisuus ja tasapaino opettajan tavassa viestiä. Sain työkaluja itseni / oman mieleni hallintaan arjessa. Kiitos! Juuri mitä “lääkäri määräsi”. 

Nainen, projektiosastonpäällikkö, 42v. Helsinki

 

Uudet oivallukset, laaja-alainen lähestyminen asioihin, ei ”saarnaamista”. Ulkoiluhetket hienoja! Rento avoin ilmapiiri. Hieno oivalluksia antava viikonloppu, käynnisti ajatusprosesseja ja antoi oivalluksia. Suosittelen! 

Nainen, hallintokoordinaattori, 50v. Helsinki

 

Mikä oli hienoa?

Chi kung harjoitukset + meditaatio. Miellyttävä tapa puhua. Pieniä ohjeita arkeen ja sen parantamiseen. Sain rentoutta, jota hain. Ideoita johtamiseen! – kun tuntee miten ihminen toimii ymmärtää itseä ja muita paremmin. 

Nainen, 34v. 

YKSILÖVALMENNUS

“Säännöllisten meditaatio- ja chi kung -harjoitusten myötä olen saanut elämääni järjestystä ja selkeyttä. Olen saanut enemmän aikaa ja energiaa itselleni merkityksellisille asioille karsimalla hetkellistä tyydytystä tuovaa tekemistä. Kannustuksesi ja valmennuskeinosi ovat olleet tehokkaita ja keskeisiä tässä lyhyessä ajassa kokemassani merkittävässä muutoksessa. Terveydentilani on kohentunut, itseluottamukseni ja -tuntemukseni on parantunut ja olen löytänyt kyvyn kuunnella intuitiotani, mikä on tuonut mukanaan onnellisia sattumuksia! Olen oppinut arvostamaan itseäni toivomaan sekä vastaanottamaan itselleni kaikkea hyvää. Olen hyvin kiitollinen kaikesta!

Toivon että moni muukin löytää tiensä henkilökohtaiseen valmennukseesi, mikäli mahdollisuus siihen tarjoutuu. Uskon, että tämä kevät ja kesä tulevat olemaan käänteentekeviä elämässäni.

Paljon kiitoksia, Jarko!”

Nainen, 39v. 

KOKEMUS LÄSNÄOLOA JA HILJAISUUTTA -METSÄRETKELTÄ

“Haluan vielä kiittää hienosta ohjelmapäivästämme. Kansainväliset opiskelijat pitivät metsäkävelystä ja meditaatiotuokioista oikein paljon ja antoivat niistä ylistävää palautetta. Joku kertoi saaneensa myös hengellisen kokemuksen, eli saimme oikeastaan juuri sitä mitä tavoittelimme – kokemuksen suomalaisesta tavasta olla luonnossa. Osasit suunnitella reitin ja ohjelman kohderyhmälle sopivaksi ja kierros oli mielestäni myös sopivan pituinen. Kiitos sinulle, kokonaisuus oli oikein onnistunut!”

 

 

KOKEMUKSIA METSÄÄN UPPOUTUMISEN OHJAAJAKOULUTUKSISTA

Aivan mahtava kurssi kaikin puolin. Eniten uppouduin uusiin ja erilaisiin maailmoihin inspiroivien ja avaavien keskusteluiden kautta. Joka kerta, kun ryhmämme kokoontui avautui minulle uusia ajatuksia elämästä, olemisesta ja läsnäolosta. Jarko kuunteli, haastoi ja avasi uusia näkökulmia käytännönläheisten esimerkkien ja kokemuksiensa kautta. Jarko oli mahtava opettaja. Niin tässä menetelmässä, kuin yleisesti meditaatiossa, läsnäolossa ja metsän hyödyissä.

Opetus oli käytännönläheistä, ja antoi selkeät työkalut tai oikeastaan työkalupakin, josta on helppoa koota oman näköinen kokonaisuus tulevaisuudessa.

Roosa Heinilä, opiskelija, 27v.

 

-hienoa oli se, että kurssi oli yksityiskohtainen, rohkaiseva ja kannustava
-hyvää oli, että kaikki harjoitukset näytettiin tarkasti monin esimerkein
-inspiroivaa ja hienoa oli Jarkon ammattitaitoinen opetustyöskentely, josta näkyi vuosien kokemus ja osaaminen
-inspiroivaa oli, että saatiin ihan kaikki ohjeet hinnoittelua myöten, jotta on täydet valmiudet ohjaamiseen

Jouko, yrittäjä, 59v. Helsinki

 

Oli hieno kokemus kulkea ympäri Nuuksiota eri paikoissa. Uppoutumisen kokeminen aina uudelleen ja uudelleen vei todella syvälle ideaan ja luontoon. Saimme itse kokea menetelmän vahvuuden. Opettaja Jarko olit todella innostava ja oivallinen esimerkki siitä mitä tarkoittaa nyt-hetkessä ja läsnäolossa oleminen sekä mindfulnessiin kuuluva aloittelijan mieli eli uteliaisuus yhdistettynä vankkaan ammattitaitoon. Erittäin hienoa ja innostavaa oli tutustua chi-kung:iin ja oivaltaa sen monipuolisen käytön mahdollisuudet. Oli hienoa kokea itse miten näiden kuuden tehopäivän vaikutukset jatkuivat vielä viikkoja kurssin jälkeen. Olen todella iloinen, että minut johdatettiin tälle kurssille. Olen aika paljon käynyt kaikenlaisia koulutuksia ja tämä kurssi oli ehdottomasti yksi parhaista.

Päivi Hotinen, yrittäjä, Turku

 

Löysin avaran metsän sisältäni, jonne on helpompi laskea muita ihmisiä =)  Sain avaruutta itseeni, hyväksyntää, syvempää yhteyttä luontoon ja kaikkeen ympärilläni. Sinussa Jarko on syvää viisautta ja läsnäoloa ja hilpeää huumoria. Kiitollinen ettet ohjannut turhan vakavasti. Hienoa, että varmistat, että kaikki varmasti sisäistävät  menetelmän. Pidin siitä, että menetelmän oppiminen oli jaettu 6 päivän ajalle. Lyhyempkin olisi varmasti riittänyt, mutta paljon hyvää olisi jäänyt kokematta. Kiitos humaanista ja elämänläheisestä lähestymistavasta ohjaukseen.

Jaana, vyöhyketerapeutti, 49v. Riihimäki

 

Koulutus oli voimallinen ja energisoiva viikko metsässä ja tarjosi syvällisiä oivalluksia läsnäolosta, luontoyhteydestä ja olemisesta. Opin huomioimaan luontoa ja itseäni luonnossa uusista, erilaisista näkökulmista. Metsään uppoutumisen menetelmän ja muiden harjoitusten kautta opin uuden tien ajatuksiin uppoutumisen tilasta rentouteen, läsnäoloon ja olemiseen. Sain ohjaustaitoja, joiden avulla voin mahdollistaa luontoyhteyden, läsnäolon ja rentouden kokemuksia myös muille ihmisille.

Jarkon ohjaustaidoissa näkyy ammatillisuus ja useiden vuosien kokemus ohjaamisesta ja opettamisesta. Jarkon syvällinen, mutta toisaalta eloisa, kepeä ja hersyvä olemus luo rentoa ja turvallista ilmapiiriä ja siten oivallisen maaperän läsnäoloharjoituksille ja -kokemuksille. Koulutuksen merkittävin anti itselleni oli se, että se auttoi syventämään kokemustani yhteydestä universumin kanssa (vrs. erillisyyden kokemus) ja antoi välineitä ja oivalluksia omien ”sisäisten nyrkkien” avaamiseksi.

Koulutuksen opit ovat jääneet elämään ja auttaneet minua myös tässä uudessa elämänvaiheessani, aloitettuani eräoppaan opinnot täällä pohjoisessa – kaukana kotijoukoista. Kokemus yhteydestä luonnon ja universumin kanssa saa oloni tuntumaan turvalliselta myös ollessani yksin täällä tuntureilla. 🙂 Lisäksi uudet oivallukset läsnäolosta auttavat elämään hetkessä, tässä ja nyt, ja löytämään ympäriltä runsaasti kaikkea hyvää ja kaunista.

Lämpimät kiitokset Jarko hienosta koulutuksesta!

Nainen, 32v. Helsinki

 

– Hieman kuin huomiointi-harjoitus, eli runsaasti antoisia ja elävöittäviä yksityiskohtia. Enemmän kuin tässä oikeastaan voi mainita.
– Kykysi ja tapasi luoda ryhmälle tila, joka on mutkaton, avoin, turvallinen, kunnioittava, sekä rento. Tila jossa on hyvä olla, oppia, ja jakaa.
– Fokus oleellisessa, jaetun substanssi, ja krumeluurien kuten opettajan auktoriteettiuden ja kaikkitietävän egon kiillotuksen poissa loistaminen. On toimiva asia jota jaat, ja palvelet sitä jakaessasi. That’s it. Se on arvostettavaa, arvokasta, ja inspiroivaa.
– Laaja materiaalipaketti ja yleinen tuki oppimiselle ja ohjaamiselle.

Mies 34v. Helsinki

 

Upea, rento, ammattimainen opettaja. Lämmin läsnäolo hyytävästä säästä huolimatta sekä mukava porukka. Qigong-harjoitukset yhdistettynä metsään uppoutumiskokemuksiin auttoivat stressin poistoon ällistyttävästi. Lisänä hienoja luontoyllätyksiä sammakoista käärmeisiin ja sinivuokkoihin.. Suomen kaunis, hiljainen luonto on ainutlaatuinen. Ehdottomasti kannattava investointi.

Nainen, toimitusjohtaja 59v. Vantaa