SYYSRETRIITTI 2022

 

JOOGA  CHI KUNG  MEDITAATIO

ABHAYALOKAN RETRIITTIKESKUS
LOPPI (n.70 km Helsingistä)
PE-SU 18.11.-20.11.22

Tervetuloa mukaan loistavalle syysretriitille. Löydämme jooga-, chi kung – ja meditaatioharjoituksilla hyvinvointia, palautumista ja rentoutumista. Syömme hyvää kasvisruokaa. Vietämme aikaa itsemme kaltaisessa hyvinvoinnista kiinnostuneessa seurassa. Nämä ovat mitä parhainta lääkettä marraskuiseen pimeyteen, aherrukseen ja arkeen. Retriitti on kaikille, jotka kaipaavat syksyyn rauhoittumista, palautumista ja energiaa.

Aamuvirkut voivat löytää itsensä myös aamumeditaatiohetkistä. Päivän toinen meditaatio on illalla, johon on kaikkien helppoa osallistua. Mukana on myös paljon muuta ohjelmaa. Nautimme inspiroivista miniworkshoppeista, retriitin hiljaisesta osuudesta ja lauantai-illan juhlasta.

Retriitti on jotakin, joka valaisee, lämmittää ja ravitsee kehoa ja sielua – koko olemusta. Tämä on syvä sukellus elämään.

Tarkempi ohjelma ja retriitin teemat – LÄSNÄOLO, SYDÄN ja JUHLA – löytyvät täältä: https://taivasmaa.com/retriitti-2022/retriitti-ohjelma-2022/

Aikaa jää myös olemiseen ja lepäämiseen. Nautimme myös rauhallisesta luonto- ja maalaisympäristöstä ja saunasta. Inspiroivat keskustelut hyvässä seurassa teekupposen äärellä ovat aina mahdollisia.

 

”Tule siis mukaan ja anna itsellesi parasta hyvää!”

 

OHJELMASTA

 

Harjoitukset: jooga, chi kung, meditaatio yms. ja pitkälle myös ruoka on suunniteltu tukemaan retriitin kokonaisuutta ja teemoja.

Harjoituksiin ja niiden periaatteisiin opastetaan. Harjoituksia myös varioidaan osallistujien yksilöllisten taitotasojen mukaan. Mukana ovat hyvin viihtyneet niin aloittelijat kuin lajien opettajatkin. 

Ohjelmaan osallistuminen, suunniteltuun ja suunnittelemattomaan, on aina vapaaehtoista. Joskus parasta, mitä voi tehdä, on vain levätä ja nauttia voimakkaiden harjoitusten vaikutuksista tai muuten vain oleilla.

Retriittille saapuminen on perjantaina klo 1500-1600 ja ensimmäisenä ohjelmassa on akujooga klo 1600. Paikalle voi kuitenkin saapua vielä 2000 saakka. Retriitti päättyy sunnuntaina noin klo 1530.

Retriitin ruuasta ja tarkemmasta ohjelmasta löydät tietoa täältä: https://taivasmaa.com/retriitti-2022/retriitti-ohjelma-2022/

OPETTAJAT

Retriitin opettajat, Jarko ja Lisbeth Taivasmaa, ovat kokeneita ja omaavat monipuolisen ammattitaidon. Kummallakin heillä on 15+ vuoden kokemus opettamisesta. Lue alempaa ihmisten kokemuksia erilaisilta retriiteiltä vuosien varrelta. 

 

Jarko Taivasmaa

valmentaja ja toimintaterapeutti (amk)

chi kung – ja meditaatio-opettaja

Hidasta elämää -bloggari

 

Metsä ja meditaatio -osaaja:

Metsään uppoutumisen menetelmän kehittäjä (2013)

Metsä ja meditaatio -korttien luoja (Hidasta elämää 2018)

Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjan kirjoittaja (Otava 2019)

Lue lisää Jarkosta

https://taivasmaa.com

https://taivasmaa.com/kokemuksia

Jarko vastaa erityisesti seuraavista retriitin harjoituksista ja aiheista:

*Chi kung

*Meditaatiot ja tietoisuus-miniworkshop 

Lisbeth Taivasmaa

joogaopettaja ja joogaterapeutti (RYT 500)

WellStudio sekä WellnessOnline palvelun perustaja, 

kehonhuollon ammattilainen ja yritysten hyvinvointiohjelmien tuottaja

 

Lue lisää Lisbethistä

https://www.wellstudio.fi/lisbethtaivasmaa

 

Lisbeth vastaa erityisesti seuraavista retriitin harjoituksista ja aiheista:

*Jooga

*Bodywork

*Pilates

RETRIITTIHINTA SISÄLTÄÄ 

*Täyden loistavan retriittiohjelman PE-SU 18.11.-20.11.22

*Erilaisia harjoittelumateriaaleja (pdf-tekstitiedostoja, audioita ja videoita)

*Metsään uppoutumisen rungon ja audion (arvo 14,90€)

*Asumisen kolmen tai useamman hengen huoneissa

*Kaksi saunailtaa

*Herkullisen kasvisruuan: hedelmät ennen aamupalaa, aamupala, lounas, päivällinen, teet

*alv:n

355€ / henkilö

KAVERIHINTA

*Kun ilmoittaudut yhdessä yhden tai useamman kaverin kanssa

335€ / henkilö 

KOKEMUKSIA RETRIITEILTÄ

Kesän 2022 retriitiltä yksi hieno loppupiirin palaute tiivistyi kahteen sanaan: sallivuus ja korkea laatu. Olemme näistä kummastakin kovin iloisia. Haluamme, että osallistujat kokevat ilmapiirin, joka sallii olla oma itsensä kaikkine kokemuksineen. Tämä on meistä tie sisäisten puristusten hellittämiseen ja syviin oivalluksiin ja hyvään autenttiseen elämään <3 kiitos, että saamme palvella.

 

Tässä on myös eräs toinen kokemus kesäretriitiltä 2022

Mitä hyvää sait?

– huh, niin paljon! Sain yhteyden itseeni, ytimeeni. Koin ihmistä suurempaa ’olemista’ ja merkityksellisyyttä. Sain vahvuutta ja herkkyyttä myös retriitin jälkeiseen eloon. Lisäksi useita isoja ja pieniä vinkkejä kehon ja mielen harjoituksiin. Koin olevani kotona. Tunne, mitä janoaa enemmän tai vähemmän aina. Kuulostaa niin kovin lattealta sanottuna. Mitkään sanat ei pysty kuvailemaan tuntoja ja yhteyttä mitä koin.

 Mikä oli hienoa ja inspiroivaa?

– rauha, levollisuus, taidokkaasti laadittu ohjelma

– opettajien monipuolinen ammattitaito, lempeä ote ja kepeä mutta syvällinen ohjaus.

– Leppoisa pingottamaton yleisfiilis. Ei liian ryppyotsaista eikä minkäänlaista fanatismia.

– Mielettömän hyvä kasvisruoka. Musta oli kiva, että Jean ja Isla olivat osa porukkaa, eikä ’vain henkilökuntaa’. Tärkeää että kaikki kuuluivat samaan heimoon

Elina, asiantuntija, Lahti 

 

Tässä on muutamia kokemuksia aikaisemmilta retriiteiltä vuosien varrelta:

Lukuisat meditaatiot, osa myös miellyttävän kestoisia, lyhyehköjä. Jarkon valloittavat pikkuluennot KE-TO, inspiroivia, nasevia.

Elina Latva-Kiskola, Mehiläinen, Espoo

*uusia herätteitä

*mukavia pariharjoituksia, toisen huomaaminen ja siitä muistuttaminen

*tutustuminen chi kungiin

*asiansa osaavat ja mukavat ohjaajat

*sopivasti teoriaa ja harjoituksia

Kristiina Meuronen, työterveyshoitaja, Terveystalo, Espoo

Timo Meuronen, johtaja, NSN, Espoo

 

Mikä oli hienoa?

Ryhmän hyvä yhteistoiminta ja yhteishenki

Retriittiohjelman hyvä väljyys ja eri osien sopiva rytmitys

Mindfulness ja chi kung ja Jarko – sopivan rentoa, inspiroivaa

Jan Löfstedt, ylilääkäri, Helsinki

Jarko on karismaattinen, hauska ja käytännönläheinen “opastaja”. Opetus ja ohjaus oli monipuolista ja sai hyviä välineitä arkeen. Tunnelma oli positiivinen ja lämmin.

Nainen, 35v. lakimies

 

 Lue kokemuksia muilta kursseilta ja tunneilta https://taivasmaa.com/kokemuksia/

 

KUINKA MUKAAN – ILMOITTAUTUMINEN

Lähetä sähköpostia: jarko(att)taivasmaa.com   /  laita alla olevalla lomakkeella viestiä / soita 044 040 1144 (Jarko) tai 0443084004 (Liisa Erika)

Kerro kaikkien osallistujien nimet, anna ainakin yksi puhelinnumero ja sähköpostiosoite, mahdolliset ruoka-allergiat ja muuta olennaista tietoa. Annamme sinulle tilitiedot, joilla voit maksaa varausmaksusi 135€ / henkilö (varausmaksu sisältyy kokonaishintaan). Varausmaksu maksetaan aina ilmoittautumisen yhteydessä. 

*Tilaa on. Ilmoitamme tässä, jos paikkoja on alle 5. 

 

MUUTA 

 

Abhayaloka on Helsingin Buddhalaisen Keskuksen retriittipaikka ja kunnioitamme heidän sääntöjä: ei alkoholia eikä lihaa retriittikeskukseen!

Jos tulet julkisilla kulkuvälineillä retriitille, niin haemme sinut Läyliäisten bussipysäkiltä. Järjestämme myös aikaisempien vuosien tapaan erilaisia kimppakyytiratkaisuja. 

PERUUTUSEHTO

30+ päivää ennen retriittiä palautetaan muu paitsi varausmaksu. 30-15 päivää ennen retriittiä palautetaan 50%. 14 päivää – 73 tuntia ennen retriitin aloitusta (klo 1400) palautetaan 25%. Alle 72 tuntia ennen tai retriitin alettua ei palauteta enää mitään maksuja.

Varausmaksu ja koko muu osallistumismaksu palautetaan lääkärin todistuksella, joka toteaa kyvyttömyyden osallistua retriitille. Samoin maksut palautetaan virallista positiivista koronatestitulosta vastaan. Kummassakin näistä tapauksissa pidätetään 35€ toimisto- ja järjestelykuluja. 

KORONAPERIAATTEET

Koronan suhteen seurataan viranomaisten ohjeistuksia – tämä voi aiheuttaa muutoksia retriitin toteuttamiseen. 

ETÄISYYKSIÄ RETRIITILLE: matkaa Helsingistä alle 70 km, Tampereelta noin 135 km, Turusta noin 150 km ja Oulusta noin 590 km.

JOS CHI KUNG ON SINULLE UUSI LAJI

Tässä on Jarko Taivasmaan Hidasta elämää -teksti chi kungista (qigong) eli kiinalaisesta voimistelusta, jota hän on opettanut vuodesta 2005. https://hidastaelamaa.fi/2019/10/9-hyvaa-syyta-tehda-chi-kungia-eli-kiinalaista-voimistelua/

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään

YHTEYSTIEDOT JA KYSYMYKSET 

 

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin. Mikään kysymys ei ole liian pieni! Voimmeko olla muuten avuksi?

jarko(att)taivasmaa.com  / 044 040 1144 (Jarko)  

 

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN  

Lähetä viesti / ilmoittaudu mukaan

2 + 6 =