KESÄN RETRIITTI 2022

JOOGA  CHI KUNG  MEDITAATIO

OHJELMA JA TEEMAT TARKEMMIN 

TO-SU 30.07-03.07.2022 

Kesän 2022 retriitin teemat ovat: läsnäolo, elävyys ja hiljaisuus 

Retriin teemat kietoutuvat yhteen monin tavoin. Harjoitukset, miniworkshopit, ruoka, hiljaisuus, tanssi-ilta, sauna ja luonto auttavat meitä uppoutumaan läsnäoloon, elävyyteen, hiljaisuuteen ja nauttimaan kesästä.  Lue alempaa kuvauksia retriitin teemoista.

OHJELMA TARKEMMIN

TORSTAI  

1300 Saapuminen

1400 Lounas 

 

1500 Elvyttävä YogaPilates

1630 Chi kung ja ääni- chi kung 

 

1800 Päivällinen

1930 Meditaatio 

 

2000 Tervetuloa-piiri

2100 Sauna miehet

2200 Sauna naiset

  

PERJANTAI  

0630 Meditaatio aamuvirkuille (30min)

0800 Chi kung ja chi kungin seisomameditaatiot

0900 Uudistava mattopilates ja pienvälineenä pallo

 

1000 Aamupala 

1100 Meditaatiota ja tietoisuus-miniworkshop 

 

1300 Siesta 

1400 Lounas 

 

1500 Restroratiivinen jooga ja äänirentoutus

1700 Chi kung 

 

1800 Päivällinen 

1930 Meditaatio 

 

2000 Sauna naiset 

2130 Sauna miehet

 

HILJAISUUS perjantai 1800 – lauantai 1100 

  

 

LAUANTAI  

0630 Meditaatio aamuvirkuille (30min) 

0800 Chi kung ja tanssi ennen taivasta (chi kungin improvisaatioharjoitus)

0900 Palauttava YogaPilates

 

1000 Aamupala 

1100 LogOff -työpaja 

 

1300 Siesta 

1400 Lounas

 

1500 Metsään uppoutumisen retki (metsään uppoutuminen, chi kung ja luontoyhteysharjoitukset)

 

1800 Päivällinen 

1930 Meditaatio

 

2000 Luovan tanssin miniworkshop – improvisaatio, ilmaisu ja yhteys 

2100 Elämän juhlintaa ja vapaa-ohjelma – esimerkiksi musiikkia, tanssia, saunamahdollisuus, jutustelua teen ja raakasuklaakonvehtien äärellä, keskustelupiiri yms.

 

JUHLAILTA lauantai 2000-0000

 

”Meditation is nothing unless you feel alive”  

 

SUNNUNTAI   

 

0630 Aamuvirkkujen meditaatio (30min) 

0800 Sisimmän viesti ja inspiraatio -miniworkshop

0900 vahvistava pilates ja pienvälineenä rengas

1000 Aamupala

1100 Kehonhuolto ja joogahieronta

 

1200 Chi kung -harjoitukset energian ammentamiseen                             

1300 Lounas

 

1400 Loppupiiri 

1500 Siivous

n.1600 Kotiin

 

OTA MILLOIN VAIN OMAA AIKAA

Ohjelmaa on runsaudella. Joillekin sitä on enemmän kuin tarpeeksi. Siksi ohjeena on kuunnella omaa kehoaan ja olemustaan ja ottaa halutessaan omaa aikaa. Aina voi levätä, jos siltä tuntuu.  

Myös näin voi antaa voimallisten harjoitusten vaikuttaa. Eli milloin vain voi jättää suunniteltua ohjelmaa väliin ja nukkua tai vaikka käydä kävelyllä. Kaikki on retriitillä vapaaehtoista! Voit siis koota juuri itseäsi ravitsevan oman retriittiohjelman runsaasta tarjonnasta. 

Opettajat voivat tehdä muutoksia ohjelmaan tarpeen niin myös vaatiessa. Samoin siestan ja lounaan ympärillä voi itse jakaa osaamistaan muille. Eräänä vuonna esimerkiksi yksi osallistujista veti workshopin villivihanneksista ulkona ja saimme salaattiimme hyvää tuoretta lisäystä. 

 

RETRIITIN RUOKA 

Loistava ruokamme on kiinteä osa retriittin kokonaiskokemusta ja tukemassa harjoituksia ja teemoja. Kiinalaiset sanovat – ruoka on lääke. Intialaiset ajattelevat, että ruoka voi myös tukea joogan polulla. Ja ennen kaikkea hyvä ruoka on suuri nautinnon ja meditaationkin hetki. 

Ruokamme on vegaanista kasvisruokaa ja ilman vehnää ja sokeria. Tarjoamme tosin hunajaa teen makeuttamiseen. Luomun määrä on yli 50 prosenttia. Resurssimme ei riitä erikoisruokavalioiden huomioimiseen esimerkiksi keto, paleo tai muu vastaava. Kokkimme huomioi kuitenkin asiantuntevasti ruoka-allergiat ja gluteenittoman ruokavalion. 

Aamupalana on aina smoothieta ja jotakin myös tuhdimpaa sitä kaipaaville. Hedelmiä on tarjolla ennen päivän ensimmäistä opetusta (0700-0800). Luomuteetä ja luomuyrittiteetä on tarjolla milloin vain nautittavaksi. Kahvia kaipaavat voivat ottaa omaa mukaansa.  

Päivitys. Meillä on ilo ilmoittaa, että ruuasta vastaa Jean Fransman, joka on ollut monina aikaisempina vuosina myös kokkinamme. Jean on toiminut monilla kansainvälisillä festivaaleilla vastaavana kokkina, ja hänen ruokaansa on paljon kiitelty niin Suomessa kuin maailmallakin. Jean pitää mahdollisesti myös inspiroivan luennon tavalliseen tapaan. 

RETRIITTIPAIKKA 

ja kaikki tapahtuu loistavissa puitteissa!

ABHAYALOKA RETRIITTIKESKUS LOPPI Läyliäinen Helsingistä matkaa noin 70 km.

Rauhallinen maalaisympäristö järvineen, saunoineen ja soutuveneineen. Loistava paikka hyvinvoinnin lisäämiseen, rentoutumiseen sekä oivalluksiin.

Täällä koet Suomen suven parhaimmillaan!

 

”Abhaya tarkoittaa pelottomuutta. Loka on paikka. Abhayaloka on pelottomuuden paikka .”

RETRIITIN TEEMOISTA

LÄSNÄOLO 

Tämä tarkoittaa ajatuksista kehoon ja aistittavaan todellisuuteen, tähän ja nyt, palaamista.  Rento läsnäolo voi ilmentyä milloin vain esimerkiksi harjoitusten, vuorovaikutuksen, syömisen tai saunomisen aikana. Kaikissa hetkissä voi levätä läsnäolossa. Todellisuus on, että olemme konkreettisina objekteina aina tässä ja nyt. Retriitillä palaamme läsnäoloon rennolla ja vaivattomalla tavalla oivallusten, harjoitusten ja meditaation tukemina.

 

ELÄVYYS 

Tarkoituksemme on retriitillä kokea vahvasti elossa olemisen kokemus. Kuinka ihmeellinen onkaan hengittävä kehomme. Harjoitusten ja kehollisuuden kautta voimme löytää syvän elävyyden. Retriitillä on myös tanssi-ilta, jossa mahdollisesti myös DJ soittaa (tämä vahvistuu myöhemmin). Meditaatio ja oivallukset eivät ole mitään ellei koe elossa olemisen riemua.  Juhlimme elämää. Syvennämme elävyyden kokemusta lisäksi avaamalla yhteyttämme luontoon metsään uppoutumisen retkellä ja ulkoharjoituksissa. Suurin osa esimerkiksi chi kung -harjoituksista tehdään ulkona sään salliessa.

 

HILJAISUUS 

Tämä tarkoittaa aina läsnäolevan sisäisen hiljaisuuden löytämistä ja siinä lepäämistä. Tämä ei siis tarkoita niinkään ulkoista hiljaisuutta, vaikka retriitillä on myös hiljainen jaksonsa. Ideana on, että keho ja olemus voi olla suuressa elävyyden kokemuksessa, tanssia ja vuorovaikutuksessa ja samalla voimme kokea hiljaisuuden itsessä, toisessa ja kaikessa ympärillä. Retriitillä otamme aikaa sisäisen hiljaisuuden löytämiseen ja siihen uppoutumiseen.

KYSYMYKSIÄ

Onko sinulla kysymyksiä liittyen ohjelmaan, ruokaan tai retriittipaikkaan? Laita viestiä jarko(att)taivasmaa.com tai soita 044 040 1144 (Jarko)

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

 

 

takaisin retriitin etusivulle…