SYYSRETRIITIN OHJELMA

OHJELMA JA TEEMAT TARKEMMIN 

PE-SU 18.11-20.11.2022 

Syksyn retriitin teemat ovat: LÄSNÄOLO, SYDÄN JA JUHLA.

Retriin teemat kietoutuvat yhteen monin tavoin. Harjoitukset, miniworkshopit, ruoka, hiljaisuus, tanssi-ilta, sauna ja luonto auttavat meitä uppoutumaan läsnäoloon, sydämen pehmeyteen ja juhlimaan elämää.  Lue alempaa lisää retriitin teemoista.

PERJANTAI  

1500 Saapuminen (2000 saakka)

1600 Akujooga

1700 Chi kung ja hengitysharjoitus

 

1800 Illallinen

1930 Meditaatio

2000 Alkupiiri ja tervetuliaismalja (terveysjuoma)

 

2100 Sauna naiset

2200 Sauna miehet

 

*Hiljaisuus PE-LA 2000-1700. Tunneilla ja workshopeissa on ohjaus ja voi olla keskustelua. Muuten on hiljaisuus.

 

LAUANTAI    

0700 aamuvirkkujen meditaatio 30min

0800 Yinjooga

0915 Chi Kung ja seisomameditaatiot

 

1000 Aamiainen

1100 Tietoisuus-miniworkshop ja itsemyötätuntoharjoitukset 2h

1300 Lounas ja siesta

 

1500 Kehotietoisuus, jooga ja linjaus -miniworkshop 2h

1715 Chi kung ja rentoutus

 

1800 Juhlaillallinen

1930 Meditaatio

2000 Luovan tanssi -miniworkshop 1h

 

2100 Elämän juhlintaa ja vapaa-ohjelma – esimerkiksi tanssia, saunamahdollisuus, jutustelua teen ja raakasuklaakonvehtien äärellä tai keskustelupiiri 

JUHLAILTA lauantai 2000-0000

 

”Meditation is nothing unless you feel alive” 

 

SUNNUNTAI      

 

0700 Aamuvirkkujen meditaatio 30min

0800 Chi kung ja edennyt harjoitus

0900 Terve selkä -jooga

 

1000 Aamiainen

1100 HyvänOlon taitoja ja harjoituksia -miniworkshop 1h

1200 Chi kung ja energian kerääminen tulevaan

 

1300 Lounas

1400 Meditaatio ja loppupiiri

1500 Siivousta

n.1530 Kotia kohti

 

OTA MILLOIN VAIN OMAA AIKAA

Ohjelmaa on runsaudella. Joillekin sitä on enemmän kuin tarpeeksi. Siksi ohjeena on kuunnella omaa kehoaan ja olemustaan ja ottaa halutessaan omaa aikaa. Aina voi levätä, jos siltä tuntuu.  

Myös näin voi antaa voimallisten harjoitusten vaikuttaa. Eli milloin vain voi jättää suunniteltua ohjelmaa väliin ja nukkua tai vaikka käydä kävelyllä. Kaikki on retriitillä vapaaehtoista! Voit siis koota juuri itseäsi ravitsevan oman retriittiohjelman runsaasta tarjonnasta. 

Opettajat voivat tehdä muutoksia ohjelmaan tarpeen niin myös vaatiessa. Samoin siestan ja lounaan ympärillä voi itse jakaa osaamistaan muille. 

 

RETRIITIN RUOKA 

Loistava ruokamme on kiinteä osa retriittin kokonaiskokemusta ja tukemassa harjoituksia ja teemoja. Kiinalaiset sanovat – ruoka on lääke. Intialaiset ajattelevat, että ruoka voi myös tukea joogan polulla. Ja ennen kaikkea hyvä ruoka on suuri nautinnon ja meditaationkin hetki. 

Ruokamme on vegaanista kasvisruokaa ja ilman vehnää ja sokeria. Tarjoamme tosin hunajaa teen makeuttamiseen. Resurssimme ei riitä erikoisruokavalioiden huomioimiseen esimerkiksi keto, paleo tai muu vastaava. Kokkimme huomioi kuitenkin asiantuntevasti ruoka-allergiat ja gluteenittoman ruokavalion. 

Aamupalana on aina smoothieta ja jotakin myös tuhdimpaa sitä kaipaaville. Hedelmiä on tarjolla ennen päivän ensimmäistä opetusta (0700-0800). Teetä ja yrittiteetä on tarjolla milloin vain nautittavaksi. Kahvia kaipaavat voivat ottaa omaa mukaansa.  

 

RETRIITTIPAIKKA 

Kaikki tapahtuu loistavissa puitteissa!

ABHAYALOKA RETRIITTIKESKUS LOPPI Läyliäinen Helsingistä matkaa noin 70 km.

Rauhallinen maalaisympäristö järvineen, saunoineen ja soutuveneineen. Loistava paikka hyvinvoinnin lisäämiseen, rentoutumiseen sekä oivalluksiin.

Täällä koet myöhäissyksyn kauneimmillaan!

 

”Abhaya tarkoittaa pelottomuutta. Loka on paikka. Abhayaloka on pelottomuuden paikka .”

LÄSNÄOLO, SYDÄN JA JUHLA  

Haluamme tarjota retriitillä syvän sukelluksen läsnäoloon, hiljaisuuteen ja hereillä olemiseen, joka on maustettu sydämen pehmeydellä ja rakkaudella itseä, ihmisiä ja maailmaa kohtaan. Kun olemuksemme pehmenee ja olemme lempeästi läsnä tunteissamme, niin on mahdollista pudota syvälle kehoon ja olemuksemme ytimiin.  Tällöin saatamme huomata, että olemuksemme ytimissä väreilee aina elävyys ja täyttymys. Kun annamme tämän elävyyden ja täyttymyksen laajentua ja tulla ilmaisuun tanssin ja jakamisen muodossa, huomaamme, että elämämme on spontaania ja jatkuvasti laajentuvaa juhlaa ja riemua. Voimme yhdessä juhlistaa itsemme, ihmisten ja koko universumin olemmassa oloa.

Tule mukaamme juhlimaan elämää syvässä läsnäolossa ja sydämen pehmeydessä <3 Ja tämä sisäinen täyteys ja pehmeys ravitsee marraskuista arkeamme, ylitsepursuaa läheistemme iloksi ja inspiroi antamaan runsauden tilasta hyvää työkavereille ja asiakkaille.

KYSYMYKSIÄ

Onko sinulla kysymyksiä liittyen ohjelmaan, ruokaan tai retriittipaikkaan? Laita viestiä jarko(att)taivasmaa.com tai soita 044 040 1144 (Jarko) tai lähetä viestiä etusivun lomakkeella.

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

 

 

takaisin retriitin etusivulle…