RETRIITIN OHJELMA

OHJELMA JA TEEMAT TARKEMMIN 

TO-SU 3.8-6.8.2023

Kesän retriitin teemat ovat: ENERGIA, YHTEYS JA MEDITAATIO

Retriin teemat kietoutuvat yhteen monin tavoin. Harjoitukset, miniworkshopit, ruoka, hiljaisuus, juhlailta, sauna ja luonto auttavat meitä löytämään vahvan energian, syvän yhteyden ja meditaation.  Lue alempaa lisää retriitin teemoista.

TORSTAI – SAAPUMINEN JA IRTIPÄÄSTÄMINEN

1500 Saapuminen (2000 saakka)

1600 Vapauttava chi kung -harjoitus

1700 Hengitysharjoitus ja chi kungin ääniharjoitus

 

1800 Illallinen

1930 Meditaatio

2000 Alkupiiri ja opastus hiljaisuuteen

 

2100 Sauna naiset

2200 Sauna miehet

 

*Hiljaisuus torstai 2300 – lauantai 0800. Tunneilla ja workshopeissa on ohjaus ja mahdollisesti puhetta. Muuten on hiljaisuus.

PERJANTAI – MEDITAATIO JA HILJAISUUS

0700 Aamumeditaatio 30min

0800 Chi kung ja seisomameditaatiot 

1000 Aamiainen

 

1100 Itsetutkimus ja itsemyötätuntoharjoitukset -miniworkshop 2h

1300 Lounas ja siesta

1600 Meditaatiot (istuma-, kävely- ja seisomameditaatiot)

 

1800 Illallinen

1930 Meditaatiot (istuma-, kävely- ja seisomameditaatiot)

 

2100 Sauna naiset

2200 Sauna miehet

 

LAUANTAI – YHTEYS JA ENERGIA     

0700 Aamumeditaatio 30min

0800 Keho, energia ja selkäranka -miniworkshop 2h 

1000 Aamiainen

 

1100 Joogaa selälle

1300 Lounas ja siesta

1600 Restoratiivinen jooga

 

1800 Juhlaillallinen

1930 Luovan tanssin ja kontakti-improvisaation (tanssi) -miniworkshop 1½h

2100 Elämän juhlintaa ja vapaa-ohjelma – esimerkiksi tanssia, saunamahdollisuus, jutustelua teen ja raakasuklaakonvehtien äärellä tai keskustelupiiri 

*JUHLAILTA lauantaina 2100-0000

 

”Meditation is nothing unless you feel alive!” 

 

SUNNUNTAI – JUURTUMINEN JA ENERGIA    

 

0700 Aamumeditaatio 30min

0800 Dynaaminen jooga

1000 Aamiainen

 

1100 Energiaa ja inspiraatiota elämään -miniworkshop 1h (mitä haluat -harjoitus)

1200 Chi kung ja energian kerääminen tulevaan

 

1300 Lounas

1400 Meditaatio ja loppupiiri

1500 Siivousta

n.1530 Kotia kohti 

OTA MILLOIN VAIN OMAA AIKAA

Ohjelmaa on runsaudella. Joillekin sitä on enemmän kuin tarpeeksi. Siksi ohjeena on kuunnella omaa kehoaan ja olemustaan ja ottaa halutessaan omaa aikaa. Aina voi levätä, jos siltä tuntuu.  Tätä lepoa tukee myös reilu siestan aika (3h), joka jakaa päivän kahteen. 

Eli milloin vain voi jättää suunniteltua ohjelmaa väliin ja nukkua tai vaikka käydä kävelyllä. Kaikki on retriitillä vapaaehtoista! Voit siis koota juuri itseäsi ravitsevan oman retriittiohjelman runsaasta tarjonnasta. Siestan aikana voi tehdä myös omaa hiljaista harjoitusta salissa, jos se on sitä, mitä olemus kaipaa.

Opettajat voivat tehdä muutoksia ohjelmaan tarpeen niin myös vaatiessa. 

 

RETRIITIN RUOKA 

Loistava ruokamme on kiinteä osa retriittin kokonaiskokemusta ja tukemassa harjoituksia ja teemoja. Kiinalaiset sanovat – ruoka on lääke. Intialaiset ajattelevat, että ruoka voi myös tukea joogan polulla. Ja ennen kaikkea hyvä ruoka on suuri nautinnon ja meditaationkin hetki. 

Ruokamme on vegaanista kasvisruokaa ja ilman vehnää ja sokeria. Tarjoamme tosin hunajaa teen makeuttamiseen. Resurssimme ei riitä erikoisruokavalioiden huomioimiseen esimerkiksi keto, paleo tai muu vastaava. Kokkimme huomioi kuitenkin asiantuntevasti ruoka-allergiat ja gluteenittoman ruokavalion. 

Aamupalana on aina smoothieta ja jotakin myös tuhdimpaa sitä kaipaaville. Hedelmiä on tarjolla ennen päivän ensimmäistä opetusta (0700-0800). Teetä ja yrittiteetä on tarjolla milloin vain nautittavaksi. Kahvia kaipaavat voivat ottaa omaa mukaansa.  

 

ENERGIA, YHTEYS JA MEDITAATIO   

Haluamme tarjota retriitillä syvän sukelluksen myönteiseen energiaan, yhteyden kokemukseen ja meditaatioon, jotka ovat maustettu sydämellisyydellä ja elämän juhlimisella. Tarkoituksenamme on löytää hyvää yhteyttä itseen, kehoon, elämään ja elämänenergiaan.  Joogaharjoitukset tukevat kehotietoisuuden syventämistä ja läsnäoloa. Chi kung -harjoitukset syventävät yhteyttä maahan, taivaaseen ja elämänenergiaan.

Erilaiset meditaatioharjoitukset auttavat taas pysähtymään hetkeen ja tekemään itsetutkiskelua ja löytämään yhteyttä itseen. Myös hiljainen päivä tukee tätä sisäänpäin kääntymistä ja turhista ajatuksista irtipäästämistä.

Myönteisen energian äärelle löydämme monessa workshopissa esimerkiksi keho, energia ja selkäranka -workshopissa, chi kung -harjoituksissa ja myös lauantaina tanssiessa ja elämää juhliessa. Sunnuntaina vahvistamme myös hyvää energiaa sukeltamalla syvälle unelmien ja sisimmän kaipauksien äärelle mitä haluat -harjoituksen tukemana. 

Retriitin jälkeen sinulla on runsaudella hyvää energiaa, yhteyttä itseesi ja elämään ja meditatiivista selkeyttä. Tämän hyvän ylläpitämistä ja laajentamista arjessa tukevat unelmien, suunnan ja kaipauksien kirkastaminen kuten myös erilaiset harjoitusmateriaalit.  

KYSYMYKSIÄ

Onko sinulla kysymyksiä liittyen ohjelmaan, ruokaan tai retriittipaikkaan? Laita viestiä jarko(att)taivasmaa.com tai soita 044 040 1144 (Jarko) tai lähetä viestiä etusivun lomakkeella.

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

 takaisin retriitin etusivulle…